Slut på det roliga

Det är över. Efter ett perfekt genomfört gruppspel tog VM-slut redan i åttondelsfinalen mot klassiska banemännen Polen. Kim Andersson var inte med och kommer inte att vara det i framtiden heller. Och för att Sverige ska nå längre i kommande mästerskap räcker det inte med ett bra målvakts- och försvarsspel. Det behövs ett starkt anfallsspel med en eller ett par stjärnor. Vem som blir nästa Kim är en bra fråga. Positiv med turneringen är ändå Viktor Östlund och Markus Olsson som tog för sig rejält. Att Sverige inte räckte till kan knappast tillskrivas Staffan och Ola, de gjorde vad de kunde med ett begränsat material. Men trots det kan det vara bra med en ny röst i landslaget…

Island fortsatte med ovanan att ”vara kvar i omklädningsrummet” i inledningen. Danskarna sprutade på ketchup och käkade upp Island som om de vore en pölse i en av Köpenhamns korvkiosker. Att Island saknar klass var inte det största problemet. De såg sega ut och verkade inte tro på sig själva. Alexander Petersson och Sigurdsson blixtrade till ibland men var för ojämna. Aron Kristjánsson förtjänar fler chanser. Men nästa mästerskap (och kvalen dit) måste Island höja sig. Och vara som mest taggade och bäst när det gäller, inte tvärtom…

Så går det i kvartsfinalerna

Deppa inte Silvio, ni går vidare...

Deppa inte Silvio, ni går vidare…

VM går vidare, trots att ”mina lag” har åkt ut. Lag i fet stil går vidare:
Kroatien-Polen
Qatar-Tyskland
Spanien-Danmark
Slovenien-Frankrike

Det här inlägget postades i Handbolls-VM, Landslaget och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s