Dagen efter och dagen före

Kanske är det bäst att förtydliga att jag är hälften svensk, hälften isländsk för de som inte visste det (annars kan man tro att jag har psykologiska problem som pratar om olika ”jag”).

Min svenska hälft, eller ”jag” om ni så vill: vaknar upp nöjd efter matchen. Ett ramstarkt försvarspel, bra spridning på målskyttet (Kim Andersson gick till och med mållös) och en perfekt start på mästerskapet. Bara en riktig måstematch kvar i gruppen. Sverige mot Tjeckien, med en förkyld Jicha på bänken (vilket ökar chansen betydligt). En seger där och andraplatsen är i stort sett säkrad. Jag tror fortfarande inte att man rår på Frankrike. Gör någon det?

Min isländska hälft är besviken. Ett impotent anfallsspel, missade kontringar och straffar. Inte ens Gudjon Valur Sigurdsson gick att lita på. Då är någonting fel. Eller som Björgvin Páll Gústavsson skrev på Twitter ”somliga förtjänar att att få en high five. I ansiktet. Med en stol”.

Björgvin gick hårt åt det egna laget efter matchen.

Björgvin gick hårt åt det egna laget efter matchen.

För Islands del väntar Algeriet. En match som de ska vinna. Frågan är bara hur. Blir det ett oinspirerat Island som pliktskyldigt vinner med två-tre bollar? Eller ett Island som laddat med taggtråd och flugsvamp käkar upp Algeriet fullständigt? Hoppas på det sistnämnda.

Förutom Sveriges oväntat stora seger var det ett annat resultat som stack ut. Danmark – Argentina -24-24. Ingen drömstart direkt för Guðmundssons mannar.

Idag är grupp A och B igång igen. Hetaste matchen? Österrike mot Bosnien.

Det här inlägget postades i Handbolls-VM, Landslaget och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s