Inför Sverige-Island

Fredag, två tuffa klassikermöten. Först ut Tyskland-Polen, alltid en het match mellan de båda grannländerna. Sen Sverige-Island. Ingen dålig fredagsunderhållning.

 Sverige Vs Island

Ända sedan Bengan boys eran tog slut har Island varit en tuff nöt att knäcka för Sverige. Island har också höjt sig och nått långt i flera mästerskap med OS-silvret i Peking som största framgång.

Men vilket lag är starkast på förhand? Svårt att svara på. Vi får ta det lagdel för lagdel:

Målvakter: Knock-out seger till Sverige. Sverige har i Johan Sjöstrand och Mattias Andersson ett av världens bästa målvaktspar. Björgvin Páll Gústavsson kan spika igen kassen om han har vaknat på rätt sida. Tyvärr för hans och Islands del händer det inte tillräckligt ofta. Aron Rafn Eðvarðsson gör det bra i Guif, men VM är en helt annan femma…

Försvar: Knapp seger till Sverige. Försvaret har varit Sveriges adelsmärke. Med kanske världens bäste försvarsspelare i Tonias Karlsson får Island inget grattis. Ett minus är att Jernemyr inte är med längre, även om Nielsen är en fullgod ersättare. Island har också ett fysiskt starkt försvar. De är stabila i 6-0 men har inte fått 3-2-1 uppställningen att stämma. Kanske får de ihop defensiven under VM?

Anfall: Kim Andersson är mannen som ska göra det. Bra kantspelare i Jonas Källman och Niclas Ekberg. Men Islands superfyra med: Aron Pálmarsson, Guðjón Valur Sigurðsson, Alexander Petersson och Snorri Steinn Guðjónsson är ett par hack vassare.

Hur matchen slutar?

Tror på en tuff och tätt match där lagen följs åt länge. Blir en knapp vinst för något av lagen. Om jag tvingas tippa en vinnare så säger jag Island. Star qualityn där framme avgör!

Det här inlägget postades i Handbolls-VM, Internationell handboll, Landslaget och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s