Nu är VM igång och Handbollsbloggen följer det från ett handbollstokigt Island

Likt en köttbulle som flyger igen, en slang som fångar ett inspel, likt en…. Ja ni fattar poängen.
Efter en lång dvala började det klia i fingrarna. Särskilt eftersom jag numera bor på handbollstokiga Island. Jag laddade upp inför VM med att titta på Island-Tyskland.
Matchrapport
När: 4 januari
Plats: Laugardalshöll
Resultat: 24-31
Matchen: 2/5 handbollar
En ganska seg träningsmatch. Island öppnade starkt och hängde med bra in till pausvilan. Efter det experimenterade man med ett 3-2-1 försvar som inte fungerade alls och Tyskland drog ifrån.
Stjärnor: 3/5 handbollar
Gudjon Valur Sigurdsson stänkte in ett par bollar och det var skoj att se Alexander Petersson spela igen (han har missat de senaste mästerskapen). Tyskland må vara ganska profillöst. Men Silvio Heinevetter är alltid sevärd. En riktigt bra målvakt och en artist. Ingen blir så besviken som han när han släpper in en boll, som ni kan se i bildspelet längre ner
Stämning: 3/5. Välfylld, stundtals bra drag. Mycket ”handbollsklapp” blandat med en del ramsor. Men matchen hettade inte till på plan, vilket påverkade stämningen på läktaren. Men bra för att vara en träningsmatch – och man kan förstå att arenan kan vara en riktigt gryta i en tuff kvalmatch.
Citatet: ”Nu visar vi vilket land som var mest värda att gå till VM”, sa speakern inför matchen.

Med tanke på det var väl resultatet inte så roligt – men Island vann kamp nummer två med uddamålet.

Nog om träningsmatchen. VM har ju startat. Qatar vann programenligt mot Brasilien. Med hela 9 utländska spelare i laget och inhyrda fans. Det är så att man vill spy…
Imorgon smäller det. Sverige mot Island. Jag kan knappt bärga mig. Även om det alltid är svårt när mina båda länder möts. Mer inför den matchen dyker upp imorgon!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det här inlägget postades i Handbolls-VM, Internationell handboll och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s