Så går det i åttondelsfinalerna

Gruppspelet är slut. Och nu är det slut på betydelselösa matcher eller matcher som man inte vill vinna (mer om detta längre ner).

Handbollsbloggen tippar åttondelsfinalerna:

Söndag

Tyskland – Makedonien

Makedonien spelade oavgjort mot Ryssland och gav Island en rejäl match. Men Tyskland vann gruppen och besegrade Frankrike. Makedonien har Lazarov – men det räcker inte. Tyskarna tar sig vidare.

Brasilien – Ryssland

Brasilien är på frammarsch och kan ställa till problem. Men Ryssland är ändå numret för stort.

Danmark – Tunisien

Danmark har kanske turneringens bästa anfallsspel – med Hansen, Markussen och Lindberg. Försvaret är inte ramstarkt – det såg man mot Island. Tunisien har gjort en stabil turnering. Men mot Danmark är man chanslösa.

Island – Frankrike

Saknaden av Alexander Petersson och Ólafur Stéfansson är för stor. Anfallsspelet har inte imponerat. Försvaret har blandat och gett – det räcker inte mot de regerande världsmästarna. ”Les Bleus” vinner med ett par bollar.

Måndag

Kroatien – Vitryssland

Målsprutan Ivan Cupic och hans Kroatien vann samtliga matcher i gruppspelet – bland annat mot Spanien. De vinner den här matchen enkelt.

Serbien – Spanien

Serbien kom bara trea i gruppen. Men de förlorade knappt mot Polen och Slovenien. Att de skulle vinna ”borta” mot Spanien är osannolikt. Hemmanationen tar sig vidare.

Slovenien – Egypten

Slovenien vann sin grupp före Polen och Serbien – imponerade! Egypten lyckades endast besegra Australien. Det här blir en lätt match för slovenerna.

Ungern – Polen

Det här blir ett vidöppet möte. Jag tror att Ungern vinner med uddamålet.

”Slutspelsträdet” hittar du här.

Makedonien – Danmark var kanske VM:s sömnigaste match. Makedonien ville inte vinna – Danmark behövde inte vinna. Resultatet: Danmark vann utan att förta sig och Makedonien slipper möta Frankrike.

Några sådana matcher blir det inte om man har mellanrundor. Fast å andra sidan är det rätt spännande med utslagsmatcher…

Det här inlägget postades i Handbolls-VM, Internationell handboll och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s