Island-Ryssland – eller slaget om andraplatsen

Ikväll spelar våra nordiska grannländer sina första matcher. Danmark möter ekonomiskt dopade Qatar som har värvat flertalet handbollsspelare. Och Island möter Ryssland.

Det är två möten som är intressanta ur flera aspekter:

Qatar ville värva Danmarks stjärnskytt Nikolaj Markussen som en del i satsningen inför hemma-VM om två år. Men han nobbade Qatar och i dag kan han och Mikkel Hansen visa Qatar att pengar inte är allt.

Storlek är inte heller allt. Ryssland är världens största land till ytan och har 140 miljoner invånare. Island är fyra gånger mindre än Sverige. På ön bor det cirka 320 000 människor.

Ändå får Island vara knappa favoriter i matchen mot Ryssland. En match som är viktig i kampen om andraplatsen. Som jag tidigare skrev så lär Danmark springa hem grupp B.

….

Vad tror islänningarna om sina chanser?

Det här svarade Rúv:s Adolf Ingi Erlingsson:

– Jag tror med säkerhet att Island tar sig vidare från gruppen. De kommer tvåa – efter danskarna och vinner sin åttondelsfinal men förlorar kvartsfinalen.

Och hur går det för Danmark?

– Jag tror att Danmark har materialet till att gå långt i turneringen, en semifinal är realistisk och därifrån kan allt ske.

– Men det krävs att man får ordning på försvaret, att målvakterna gör ett bra slutspel och att Mikkel Hansen kan hålla sig skadefri. Går de sakerna upp till en högre nivå så är Danmark definitivt en medaljkandidat, säger HBOLD.dk:s Jens Petersen.

Island – Ryssland börjar klockan 19:00 och sänds i TV4 Sport.

Det här inlägget postades i Handbolls-VM, Internationell handboll och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s