Sex raka mål bäddade för svensk seger

Sverige slog VM-deltagaren Island med 31-29 trots att man låg under med 9-15 strax före paus. I halvtid stod det 14-15 (Sverige kom sedan ikapp till 15-15).

– I dag var det moralen och löpviljan som var vår styrka. Vi hade ju underläge i första halvlek och gjorde 6-0, säger Staffan Olsson till svenskhandboll.se.

I den andra halvleken fortsatte Sverige att anfalla bra, samtidigt som man fick stopp på islänningarna. Lagen följdes åt men Sverige vann till slut tack vare ett bättre målvaktsspel och vassare kontringar.

Bäst i Sverige var spelmotorn Patrik Fahlgren , Alingsås Daniel Tellander och Kiels Nicklas Ekberg. Den sistnämnde gjorde åtta mål och blev vald till matchens lirare. Andreas Palicka gjorde återigen en bra match och visade att han vill vara med i nästa mästerskap.

Hur var Island då?

Aron Pálmarsson visade att han är en superstjärna. Gudjón Valur Sigurdsson gjorde mål som vanligt. Men jag tror att öborna får det tufft i VM – det märktes att Ólafur Stéfansson och Alexander Petersson inte var med.

Matchfakta

Publik: 3 722 (Helsingborg)

Målskyttar Sverige: Niclas Ekberg 8 (3 straffar), Daniel Tellander 6, Jonathan Stenbäcken 4, Johan Jakobsson 4, Patrik Fahlgren 3, Markus Olsson 1, Fredric Pettersson 1, Fredrik Petersen 1, Mattias Zachrisson 1, Albin Tingsvall 1, Jesper Nielsen 1.

Målskyttar Island: Aron Pálmarsson 9, Gudjón Valur Sigurdsson 5, Snorri Steinn Gudjónsson 3, Arnór Pór Gunnarsson 3, Vignir Svavarsson 2, Ásgeir Örn Hallgrimsson 2, Pórir Ólafsson 2, Kari Kristján Kristjánsson 1, Róbert Gunnarsson 1, Stefan Rafn Sigurmannsson 1.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s