Kan en handbollsspelare bli årets idrottare?

Vid varje årsskifte delas det ut priser till årets bästa idrottare. På Island sopade Aron Pálmarsson banan med konkurrenterna. Men så har han haft ett fantastiskt år i Kiel och blev vald till turneringens lag i OS.

Skulle en handbollsspelare kunna bli vald till årets idrottare i Sverige?

Nej. På Island är handbollen störst efter fotbollen. I Sverige är fotbollen klar etta, sedan kommer ett koppel av sporter före handbollen. Så att ingen handbollsspelare är nominerad i kategorin årets idrottare är inget konstigt – någon handbollsspelare har aldrig vunnit den utmärkelsen. En som hade varit värd priset är Kim Andersson som gjort en enastående OS-turnering och tagit Kif Köpenhamn till serieledning.  Men det räcker inte, vilket är väldigt synd, för Kim är värd ett pris efter flera tuffa år med landslaget.

Men landslaget har däremot en stor chans att ro hem ett pris på Idrottsgalan. Staffan och Olas gäng är nominerade till ”Årets lag” och i mitt tycke borde landslaget även vara nominerade till årets prestation. På förhand räknade få med att de skulle ta sig till en final. Gå vidare från gruppspelet visst, men att det därefter skulle ta stopp. Nu är Staffan Olsson och Ola Lindgren nominerade till årets ledare och det vore otroligt roligt om de skulle vinna det priset.

Det här inlägget postades i Internationell handboll, Landslaget och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s